Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.
Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Welcome to the Cello Republic

11.10.2024 19:00 - 20:30
Kamenický Šenov, kostel Narození sv. Jana Křtitele
Ukázat akci na mapě
  • Koncert

Repertoár k nim přichází tak nějak sám, hrají to, co se jim líbí, nebo to, co pro ně představuje muzikantskou výzvu. S aranžemi jim pomáhají Jiří Kabát, Petr Wajsar a Tomáš Ille. Díky nim vytváří Cello Republic originální pojetí nepostrádající lidský příběh nebo téma.

Na Cello Republic je sympatické především to, že se čtveřice muzikantů chce nejen hrou na violoncello bavit, ale také to, že tento krásný nástroj veřejnosti prezentuje nově, svěže, v kontextu nové hudby a nečekaného repertoáru. Muzikanti hledají nové technické možnosti svých nástrojů a v tomto hledání jdou až na pomyslnou hranu. Pro klasickému repertoáru uvyklé cellisty či pro nedělní obdivovatele tohoto nástroje tak vzniká něco nepochopitelného a nenapodobitelného. Technická náročnost je veliká, stejně jako uspokojení publika i samotných muzikantů.

„Cello je nástroj vyhledávaný posluchači hlavně díky svému tónu. Ten v sobě nese melancholii, určitou noblesu, ale určitě i radost nebo dramatičtější emoce. Co nám hodně pomáhá ve vyjádření a vyzdvihnutí právě tónových kvalit a barev, jsou melodie.“

Jan Zemen

Čas konání

19:00 až 20:30

Vstupné

590 Kč

Adresa a kontakt

Bohemorum, s.r.o.
Žižkova 528/6, 470 01 Česká Lípa

Podělte se o událost s přáteli Sdílet na Facebooku

Podobné akce v okolí