Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.
Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Výstava hub

25.10.2024 9:00 - 27.10.2024 17:00
Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, Galerie Chodba
Ukázat akci na mapě
  • Výstava

Výstava hub s mykologickou poradnou

20. – 22. 9. 2024

Galerie Chodba

Výstava bude zahájena v pátek v 9:00. Mezi 9. a 13. hodinou bude nabídnut naučný program pro žáky mateřských a základních škol. Letos nepůjde o tvořivé dílny, ale spíše o povídání o houbách, které lze na výstavě spatřit. Mezi exponáty se objevují jak běžné druhy, tak skutečné rarity, na něž se pokusíme upozornit a přijatelnou formou s nimi školáky seznámit. Během celé výstavy budou samozřejmě připravena i oddechová stanoviště pro děti, jejichž dospělý doprovod si chce výstavu v klidu prohlédnout.

Na doprovodný program pro školy je nezbytné se pro omezenou kapacitu předem přihlásit, a to od 11. 9. a pouze na emailu ekoporadna@muzeumcl.cz. Na realizaci výstavy a doprovodného programu se podílejí i studenti oboru ekologie ze SZŠ a SOŠ, Česká Lípa, p. o.

Mykolog Mgr. Martin Kříž bude určovat přinesené houby a zodpovídat dotazy v sobotu od 13 do 17 hodin.

„Loňská výstava probíhala za suchého počasí, přesto se sešlo přes 200 druhů, a to i díky přispění veřejnosti. Ze zajímavých kusů jmenujme například šiškovec černý nebo pralesní šupinovku ježatou, korálovec bukový a další, ale velkou pozornost si získalo i několik exemplářů hadovky smrduté, které byly neprodyšně uzavřeny do zavařovací sklenice,“ říká mykolog Mgr. Martin Kříž a dodává, „věřím, že i letos se nám podaří nasbírat, třebaže netušíme, co si pro nás počasí připraví.“

Vstup na výstavu i doprovodný program je zdarma a je realizován za finančního přispění Libereckého kraje.

Bližší informace a objednávky na doprovodný výukový program na emailu ekoporadna@muzeumcl.cz

Akce se koná za finanční podpory Libereckého kraje. 

Čas konání

9.00 až 17.00 

Vstupné

Vstup zdarma 

Adresa a kontakt

Vlastivědné muzeum a galerie

v České Lípě

náměstí Osvobození 297/1

ekoporadna@muzeum.cz

Podělte se o událost s přáteli Sdílet na Facebooku

Podobné akce v okolí

Zadejte text