Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.
Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Vítání ptačího zpěvu

04.05.2024 7:30 - 10:00
Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě
Ukázat akci na mapě
  • Beseda, přednáška
  • Rodiny s dětmi

První květnový víkend, v sobotu 4. května, pořádá Ekoporadna Orsej při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě ve spolupráci s Českou společností ornitologickou Vítání ptačího zpěvu. „Sejdeme se v ptačím parku Mnišské louky v 7:30,“ říká vedoucí Ekoporadny Orsej Mgr. Kateřina Ledvinová a dodává, „lepší místo pro Vítání ptačího zpěvu bychom v České Lípě asi nenašli. Navíc jsme se letos rozhodli, že začneme dřív, než tomu bylo v minulých letech. Věříme, že časné vstávání bude návštěvníkům bohatě vynahrazeno úžasným koncertem. Ačkoliv je na začátku května hnízdní sezóna v plném proudu a dalo by se očekávat, že ubyde namlouvací zpěv, nesmíme zapomenout, ráno většina samců svým zpěvem dává najevo, že jsou stále ve svém teritoriu.“

Sraz bude před vchodem do ptačího parku Mnišské louky, kde Martin Bacílek z České společnosti ornitologické pohovoří o aktualitách v chodu parku. Ukázku odchytu, určování druhů a kroužkování zajistí ornitolog Josef Rutterle. O doprovodný program pro děti se postará Ekoporadna Orsej.

Pro účastníky budou připraveny informační materiály o ochraně ptáků. Akce je zdarma a není potřeba se na ni hlásit předem.

Bližší informace u vedoucí ekoporadny Mgr. Kateřiny Ledvinové,

Galerie

1 fotografie

Čas konání

7:30 až 10:00

Vstupné

vstup zdarma

Adresa a kontakt

Bližší informace u vedoucí ekoporadny Mgr. Kateřiny Ledvinové,

ekoporadna@muzeumcl.cz,  tel.: 774 825 089

Podělte se o událost s přáteli Sdílet na Facebooku

Podobné akce v okolí