Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.
Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kryštof Harant aneb Putování do Svaté země

21.09.2024 19:00 - 20:30
Česká Kamenice, kostel sv. Jakuba Staršího
Ukázat akci na mapě
  • Koncert

Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic známe jako jednoho z popravených pánů v roce 1621. Možná ale nevíme dost o životě a díle tohoto renesančního kavalíra, který byl nositelem evropské moudrosti a zároveň na vlastní kůži čerpal vědění a kulturu východního Mediteránu a Orientu. Cappella Mariana pojala záměr ukázat na osobnost Kryštofa Haranta nikoliv pro jeho tragický konec, ale raději se zaměřit na jeho životní zkušenost s Orientem a na jeho dílo, neohraničené středoevropským nazíráním na svět.

Teprve když poznáváme cizí kultury, zjišťujeme, že jsme si více podobní, než bychom čekali. S touto premisou se Cappella Mariana rozhodla hledat společný hudební jazyk s uznávaným ansámblem Constantinople. Výsledkem je hudební portrét multikulturality Blízkého východu. Průvodcem na hudební cestě do exotických krajin Kypru, Jeruzaléma, Sinaje či Káhiry, nám bude Harantův barvitý cestopis, jehož úryvky přednese Saša Rašilov.

„Projekt vznikal několik let a prvním impulzem bylo setkání s Kiyou Tabassianem v Praze v roce 2019. Po jeho skvělém vystoupení jsem ihned věděl koho přizvat k tomuto unikátnímu projektu hudební cesty Kryštofa Haranta.“

Vojtěch Semerád

Čas konání

19:00 až 20:30

Vstupné

390 Kč

Adresa a kontakt

Bohemorum, s.r.o.
Žižkova 528/6, 470 01 Česká Lípa

Podělte se o událost s přáteli Sdílet na Facebooku

Podobné akce v okolí