Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.
Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Biblické písně - Adam Plachetka a Alinde Quintet

24.10.2024 19:00 - 20:30
Nový Bor, Městské divadlo
Ukázat akci na mapě
  • Koncert

Večer načíná Sukova meditace na svatováclavský chorál. Pro dechy dílo aranžoval hornista Kryštof Koska. K práci přistupoval se smyslem pro původní sdělení díla, které má vlastenecký étos, ale obsahuje i modernitu. S jednou z nejstarších českých hudebních památek si Josef Suk pohrál a zinstrumentoval ji pro jemu tolik blízké smyčce. Odkaz chorálu i Sukovy meditace na něj Alinde Quintet posouvá dál. Dechovým kvintetem Josefa Bohuslava Foerstra se naopak Alinde Quintet navrací tradičnímu repertoáru. Romantickou Foersterovu skladbu hrají dechové kvintety po celém světě, Alinde Quintet samozřejmě také.

Program pak vyvrcholí, když Alinde Quintet odvážně vykročí mimo standardní pro dechový kvintet napsaný repertoár. V Novém Boru se pustí do provedení něčeho, oč se ještě nikdo nepokusil: kompletního nastudování Dvořákových Biblických písní v instrumentaci pro dechový kvintet. To vše za hostování opravdové hvězdy, barytonisty Adama Plachetky.

„Úprava a následné natočení šesté Biblické písně se nám jevilo jako práce, která bude mít niterní dosah. Troufale jsme Adama oslovili a ten pozvání s radostí přijal. Na popud Lípy Musicy jsme nakonec připravili celé toto Dvořákovo dílo. Výsledek naší spolupráce poprvé živě uslyšíte právě na festivalu.“

Kryštof Koska

Čas konání

19:00 až 20:30

Vstupné

890 Kč / 790 Kč

Adresa a kontakt

Bohemorum, s.r.o.
Žižkova 528/6, 470 01 Česká Lípa

Podělte se o událost s přáteli Sdílet na Facebooku

Podobné akce v okolí