Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.
Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

… a bolelo nebe… Dismanův rozhlasový dětský soubor

27.09.2024 9:30 - 12:00
Jiráskovo divadlo, Česká Lípa
Ukázat akci na mapě
  • Koncert

Dismanův rozhlasový dětský soubor

Jana Franková, scénář a režie

Jan Hnilička, režie obnovené inscenace

Jakub Sejkora, zhudebnění básní Dagmar Hilarové a Hanuše Hachenburga

Jakub Sejkora, texty ostatních písní a hudba

 

Bylo by to o tolik jiné, kdyby v divadle zněly vymyšlené příběhy a repliky, jenže ony jsou reálné, autentické, mrazivě skutečné. Scénář představení vznikl na půdorysu textů terezínských dětí. Deníky, básně, dopisy a zápisky do památníčku, které vznikly v terezínském ghettu, daly vzniknout působivé koláži, kterou scénáristicky uspořádala zesnulá Jana Franková.

„Členové Dismanova rozhlasového dětského souboru jsou vnímaví a inteligentní, s velkým kulturním přehledem. Výzvou pro ně nebylo ani tak pochopit tragický rozměr událostí a kontextu, ale naopak mu nepodlehnout.“

Jan Hnilička

V chronologickém ději se odvíjejí jednotlivé dramaturgické linky, které se navzájem prolínají. Společně s hudbou, jejímž autorem je Jakub Sejkora, je dětskými protagonisty vytvářen temporytmus celé inscenace. Navzdory tragickým okolnostem a traumatům je inscenace především o přirozené lidské snaze žít a o naději, kterou je třeba v sobě chovat. Už proto ve hře nevystupují postavy vojáků a dozorců. Místo v dětském světě si nezaslouží.

Ke stažení

1 soubor
CKC 2024 A3 koncerty-nahled 2
CKC 2024 A3 koncerty-nahled 2 (.pdf)
286 kB

Čas konání

začátek 9.30 a 11.00 h vždy 50 minut

Vstupné

100 Kč

Adresa a kontakt

Bohemorum, s.r.o.
Žižkova 528/6, 470 01 Česká Lípa

Podělte se o událost s přáteli Sdílet na Facebooku

Podobné akce v okolí