Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.
Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Od jara do zimy s regionálními výrobci

22.03.2024 8:00 - 27.04.2024 15:00
Muzeum místní historie a výstavní síň Smržovka náměstí T.G. Masaryka 1, Smržovka, 468 51
Ukázat akci na mapě
  • Dnes končí
  • Výstava

Tradiční výroba, řemeslná zručnost a výtvarné dovednosti mají na severu Čech dlouhodobou tradici. Skláři, textiláci, výrobci šperků, české bižuterie, producenti potravin a další mistři řemesel svým věhlasem už dávno přesáhli hranice Libereckého kraje. Projekt Liberecký kraj sobě pomáhá propagovat místní výrobky a regionální potraviny, zve návštěvníky do řemeslných dílen na exkurze i akce, při kterých si mohou řemeslo sami vyzkoušet.

Za tři roky fungování se databáze výrobců z Libereckého kraje rozrostla na téměř 400 zápisů a stále přibývají nové lokální značky s originálním produktem. Výstava představí tematický průřez, který demonstruje širokou škálu řemesel, materiálů a typů výrobků, které může zájemce o zaručeně místní produkt v databázi najít. Připomínat v našem kraji výrobce skla a bižuterie je zdánlivě zbytečné. Věděli jste ale, že vám vyrobí třeba skleněnou trofej v podobě hasičské přilby nebo umožní zachovat vzpomínku na blízkou osobu v podobě křišťálového lístku na unikátním vzpomínkovém stromě? Že textil rozhodně není ztraceným oborem a šikovné švadleny oblečou nejen vás, ale i vaše psí mazlíčky? A trpět nebudou ani vaše nohy, protože máme v kraji ševce, který šije na míru kožené boty do každého počasí. Ať už jste sportovec, milovník dobrého jídla nebo hledáte originální dárek třeba k životnímu jubileu, regionální výrobci uspokojí vaši poptávku.

Jejich produkty jsou originální, s vysokým podílem ruční práce a často také z velké části nebo zcela z místních surovin. Navštivte výstavu, inspirujte se a poznejte místní značky tematicky uspořádané do čtyř částí podle ročních období. Samotné výrobky jsou doplněné fotografiemi a informačními texty, kde se dozvíte vše podstatné o projektu Liberecký kraj sobě.

Před plánovanou návštěvou vám doporučujeme si telefonicky ověřit, zda jsme přítomny (tel.: 483 369 325, 727 806 195), o víkendu pouze v sobotu od 13 do 16 hodin.

Galerie

1 fotografie

Čas konání

 v pondělí a středu do 16 hodin, v úterý a čtvrtek do 15 hodin, v pátek do 11.30 hodin (polední přestávka: po-pá 11.30-12.30 hodin) 

Adresa a kontakt

Petra Handlířová

koordinátorka projektu LK sobě

Podělte se o událost s přáteli Sdílet na Facebooku

Podobné akce v okolí